onsdag 18. mars 2015

JAMBALAYA



Jambalaya er den mest berømte av alle amerikanske retter, opprinnelig en kreolsk rett med opphav fra spanjoler, portugisere og franskmenn som emigrerte til Karibien på 1500-tallet. Navnet kan komme av det spanske ordet jamon, som betyr skinke.

Det finnes mange varianter av denne oppskriften, men skinke og reker er ofte noen av ingrediensene. Kylling, chorizo eller kreps kan også brukes.

Her er min versjon og den ble smakfull og saftig. Bruk de krydderiene du har.

Til 4 personer.

4 ss olje
100 g mild chorizopølse i skiver 1/2 cm
2 kyllingfileter i terninger
1 løk, grovhakket
1 paprika i terninger
2 stilker selleri i terninger
2 ts paprikapulver
1 ts garam masala
1/4 ts chilipowder eller pepper
1 ts sambal oelek
2 ts worcesteshiresaus
3 hvitløkfedd i tynne skiver
1 boks hakkede tomater
5 dl kyllingbuljong (vann + 1 terning)
2 dl langkornet ris

godt brød og blandet salat ved siden av, om ønskelig

Skjær opp alle ingrediensene først.

1. Bruk en stor kjele. Stek pølseskivene på middels varme et par minutter. Legg til side.
2. Stek kyllingbitene på middels varme et par minutter. Legg til side.
3. Stek løk, paprika og selleri sammen med alt krydderet et par minutter på middels varme.
4. Ha pølse og kylling tilbake i kjelen, tilsett hvitløkskivene, tomat, buljong og ris og la dette småputre til risen er ferdig, ca. 20 minutter.
5. Smak retten godt til. Tilsett litt mer vann hvis det koker tørt.


Saftig og godt krydret Jambalaya. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...