onsdag 18. mars 2015

KARBONADER MED NO´ GODT VED SIDEN AV


Karbonader skal vi ikke kimse av. Med godt tilbehør blir det reneste søndagsmiddagen. Se bare på denne oppskriften. Må innrømme at den ferdige alliolien med potet er kjøpt utenfor landets grenser.
Dessuten pickles, som vi brukte mer av i gamle dager, er et fint tilbehør. Denne spanske versjonen inneholder 2 sorter oliven, sylteagurk og perleløk.

Til 2 personer.

300 g karbonadedeig
1 ts salt
1/2 ts pepper
smør til steking (olje)
1 stor løk i skiver
1 grønn eller rød paprika delt i to på langs og i to på tvers

allioli med poteter (kalde poteter med hvitløkmajones) (Se video her. Så enkelt å lage, bare blande alle ingrediensene i en passene beholder og røre det sammen med stavmixer. Enklere blir det ikke.)
pickles
poteter

Sett over potetene først.

1. Gni salt og pepper inn i karbonadedeigen og form to fine, runde karbonader på et fuktet underlag.
2. Stek løk i smør på middels varme til myk og blank. Ta til side.
3. Skru opp varmen og stek karbonadene ca. 4 minutter på hver side til gjennomstekte. Legg i paprikabitene med skinnsiden ned når du snur karbonadene, da blir de også ferdig stekte samtidig med resten. De skal bare bli litt brune og litt myke.
4. Server karbonadene oppå den stekte løken med 2 ss hvitløkpotet oppå og det andre tilbehøret ved siden av.
5. Kok ut stekepannen med bittelitt vann, dette blir som regel deilig sjy.

Glemte helt å legge på syltet rød paprika som er i glasset...
Deilig middag med mye smak.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...