lørdag 28. mars 2015

KREOLSK GRYTE MED CHORIZO, SVINEKJØTT OG KOKOSMELK



Fyldig og mettende gryterett, perfekt etter en lang skitur i påsken. Lag gjerne dobbel porsjon så kanskje har du middag til en annen dag, også.

Til 4 personer

1 bit chorizopølse, 10 cm, i skiver 1/2 cm (eller annen pølse)
1/2 kg fint svinekjøtt fra ytrefilet eller lår, i strimler
olje til steking
1 løk, grovhakket
3 dl kokosmelk
1 kjøttbuljongterning
1/2 ts grovmalt pepper
1 ts sukker
---
1 dl melk
1 ss hvetemel
---
1 dl strimlet sylteagurk
1 dl perleløk
1 dl oliven uten sten
---
1 rød paprika i strimler
evt. salt
---

3 dl langkornet ris kokes etter anvisning på pakken
evt. godt brød

1. Stek chorizopølsen i litt olje på svak varme i 5 minutter. Legg over i kjele.
2. Stek svinekjøttet i fettet fra pølsene på middels varme, legg over i kjele.
3. Stek løk til blank og myk i ca. 10 minutter, legg over i kjelen med det andre.
4. Tilsett kokosmelk, buljongterning, pepper og sukker, og mel rørt klumpefritt med melken. La dette koke i 10 minutter eller til kjøttet er mørt.

Det finnes flere typer kokosmelk på markedet. Denne har ca. 20 % fett, mens lightversjonen er magrere.
5. Smak til gryteretten med evt. mer salt og pepper.
6. Tilsett paprikastrimlene og la alt småkoke et par minutter.


7. Til slutt har du i sylteagurk, perleløk og oliven. Varm det godt opp og server med kokt ris og evt. godt brød til.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...