mandag 23. mars 2015

LAGANA, GRESK BRØD


Dette er et meget lett og luftig brød som de lager tonnevis av i Hellas. Etter sigende skal brødet ikke skjæres, kun brytes. Du må bare bake det i dag:-) Deilig til supper og gryteretter av alle slag eller bare til å maule av...

Stekeovn 180 grader i 25 minutter midt i ovnen.

5 dl hvetemel
1/2 dl semulegryn
1/2 ts salt
1/2 pk tørrgjær
2 1/2 dl lunkent vann
1/2 ts honning
3 ss olivenolje
---
olje
sesamfrø

1. Ha alle ingrediensene i bakebollen og elt det sammen til en seig deig i minst 5 minutter. Tilsett evt. litt mer mel om deigen virker klissete. Sett tildekket til heving til dobbel størrelse.
2. Smør et bakepapir rikelig med olje, 2-3 ss, og dryss godt med sesamfrø utover.


3. Slå deigen lett sammen, hvelv den ned på bakebordet, ikke elt den for da blir det vanskelig å forme den. Klapp den flat, eller bruk kjevle, til en ca. 2 cm tykk leiv. Legg denne oppå bakepapiret (på olje og frø), dekk til og sett den til heving igjen, mens du f.eks. varmer opp stekeovnen.
4. Stikk fingrene dypt ned i den ferdighevede leiven, pensle med vann og dryss sesamfrø utover. Klapp dem litt ned i deigen.


5. Stek midt i ovnen i ca. 25 minutter.
6. Avkjøl på rist og prøv å vente med og bryte det, hvis du klarer...



Info. om dette spesielle greske brødet kan du lese HER.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...