søndag 29. mars 2015

LAKS MED MANGOSAUS




Dette er en lakserett som smaker eksotisk med spennende smakskombinasjoner. Med kokt ris til blir det en annerledes laksemiddag.

Stekeovn 200 grader i 30 minutter

Til 4-6 personer

4 gode stykker laks uten skinn og ben eller 1 helt stykke, ca. 800 g
2 finhakkede hvitløkfedd

Krydderblanding:
1 ts demerarasukker (gyldent krystallsukker) eller vanlig sukker
2 ts tørket estragon
1/2 ts nykvernet svart pepper
2 ts salt

Saus:
2-4 sjalottløk avhengig av størrelsen, delt i 4
2 tomater i biter
1 moden mango i biter
1 1/2 dl vann
3 ss lys sirup
2 ts finhakket ingefær

3 dl langkornet ris kokes etter anvisning på pakken

evt. blandet salat

1. Legg fisken i smurt ildfast form.
2. Dryss over finhakket hvitløk og krydderblandingen på toppen. Sett kaldt 1-2 timer.


3. Lag sausen i en blender ved å ha alle ingrediensene i og la maskinen gå til det er blitt en jevn blanding.


4. Kok ris.
5. Hell sausen over fisken og sett formen midt i ovnen. Etter 30 minutter er den ferdig.


6. Lag gjerne en blandet salat av agurk, salatblad, eple og appelsin. Dynk med litt appelsinjuice.
7. Legg maten opp på tallerkener og dryss litt persille over.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...