fredag 27. mars 2015

MAZARINKAKE MED NØTTELOKKMazarin er en kake med mandler i, enten som 1 kake eller som småkaker/muffins. Her er en god utgave med diverse nøtter også på toppen.

Stekeovn 190 grader i 20 minutter og ca. 15 minutter i springform 24 Ø

Bunn (mørdeig):
100 g mykt smør (Bremykt)
3 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver
1 dl sukker
1 ss vaniljesukker
1 egg
---
Fyll:
50 g mykt smør (Bremykt)
75 g malte mandler
1 1/4 dl siktet melis
1/2 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver
2 egg
---
Nøttelokk:
100 g smør
1 1/4 dl demerarasukker (gyldent perlesukker)
3/4 dl sirup
2 ss fløte
2 ss hvetemel
---
4 dl (blandede) nøtter (mandler, hasselnøtter, valnøtter, cashewnøtter, peanøtter el.a.)

1. Bland alt til bunnen i kjøkkenmaskin og rør til deigen har samlet seg. Kle bunn og en del oppover på siden i kakeformen med deigen. (Legg bakepapir i bunnen og smør sidene godt.) Sette denne i kjøleskapet til senere så deigen får "hvile" seg litt. Da har den ikke så lett for å krympe under steking.


2. Mal mandlene og bland disse med de andre ingrediensene til fyllet i kjøkkenmaskinen.
3. Fordel fyllet utover deigen i formen og stek i 20 minutter på nederste rille.


4. Mens kaken steker lager du nøttelokket. Bland alt unntatt nøttene i en kjele og la det småkoke til det tykner. Ta kjelen vekk fra platen og rør inn nøttene.5. Når kaken har stekt i 20 minutter tar du den ut og heller nøtteblandingen over. Fordel den jevnt utover og sett formen inn i ovnen igjen og stek i 12-15 minutter. Pass på så det ikke blir for mye stekt (brunt). (Dette minner litt om Toscakake.)
6. Etter at den er ferdig stekt lar du kaken hvile i formen til den er lunken. Skjær da forsiktig rundt kanten med en varm kniv. Litt klissete er det, men varm kniven under rennende varmt vann flere ganger. Ta vekk bunnen og la kaken bli HELT kald før du skjærer i den med en skarp kniv. Den er lettest å skjære opp når den er kald.Mektig og søt kake som smaker deilig til en kopp kaffe.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...