lørdag 28. mars 2015

MIMOSASALAT


Denne gule salaten er oppkalt etter Mimosa, en gul blomst i erteblomstfamilien. Salaten strutter av sol og vår og påske og smaker deilig til spekemat eller til en fin kjøttmiddag. Frisk og god til det meste.

Til 6-8 personer

100 g majones
2 dl kremfløte
1-2 ss sitronsaft
sukker etter smak
litt hvit pepper
2 epler i terninger, 1 1/2 cm
1 liten boks ananas i ringer eller biter, avrente, i terninger
1 skive rotselleri, grovrevet eller 2 stilker selleri i biter, 1/2 cm
1 eggeplomme, hardkokt
1 salathode eller tilsvarende

1. Kok egget i 8-10 minutter til hardkokt. Avkjøl i kaldt vann.
2. Skyll noen salatblad og fjern mest mulig av vannet.
3. Pisk fløten og rør inn majonesen forsiktig. Smak til med sitronsaft og sukker.
4. Bland eple, ananas og selleri i majoneskremen.
5. Skrell egget, ta ut eggeplommen. Hakk eggehviten i små biter og bland i salaten.
6. Legg blandingen i en pen bolle og mos eggeplommen gjennom en sikt/dørslag direkte i bollen.
7. Pynt med grønne salatblad rundt.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...