lørdag 21. mars 2015

SMÅBRØD/STORE RUNDSTYKKER MED VALMUEFRØ


Lette og gode småbrød til frokost, nistepakke, lunsj eller middag. Med valmuefrø i deigen blir de litt mer spennende.

Hvor mange det blir avhenger av hvor store du lager dem. Jeg veide i biter på 125 g og fikk ca. 12 stk.

Stekeovn 225 grader i 12-15 minutter

8-10 dl hvetemel
5 dl lunken væske, melk og vann
1 pk tørrgjær
1 ts salt
1 ss sirup
1 ss valmuefrø
---
100 g mykt smør (Bremykt)
mer mel til deigen er såpass fast/løs at det er mulig å håndtere den

melk til pensling

1. Bland alle ingrediensene ovenfor streken og elt godt til deigen har samlet seg og enda litt lenger.
2. Elt inn mykt smør i klumper og elt dette meget godt inn i deigen.
3. Ha i mer mel til deigen blir håndterbar.
4. Sett til heving, tildekket.
5. Hvelv deigen ned på bakebordet og del i så store/små biter du vil.
6. Trill avlange småbrød, sett på bakepapirkledd stekeplate til heving, tildekket. 


7. Pensle med melk og lag et dypt snitt med en skarp kniv langsetter brødet (etter pensling).


7. Stek til de er gyldne og fine midt i ovnen.
8. Avkjøl på rist.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...