onsdag 18. mars 2015

STEKT TORSK MED MYE GODT


Er du glad i fisk? Prøv denne retten som du helt sikkert vil lage flere ganger.

Til 4 personer

4 gode stykker hvit fisk eller sei
salt
pepper
smør

Topping:
1 neve mandler, grovhakkede
1 neve grønne oliven i skiver
1 neve bladverk på stilksellerien, grovhakket eller 2 stilker selleri i skiver
smør

Tilbehør:
1 stor søtpotet
1 nett sjalottløk, skrelt, delt i to på langs
olje/smør
ca. 20 blå druer delt i to fra topp til bunn (fjern stenene om du vil)
2 ss honning

12 store reker med skall (eller flere)

store uskrelte poteter i tykke skiver på ca. 2 cm

litt grønn pynt

1. Sett over potetskivene til koking.
2. Skrell søtpoteten, skjær i mindre biter og kok dem helt møre. Det går ganske fort. Slå av vannet og mos dem.
3. Stek toppingen i smør et par minutter. Legg over på en liten tallerken til servering senere. Toppingen trenger ikke være varm.


4. Stek sjalottløken i stekepanne på middels varme til den er blitt myk. Legg den over i en liten kjele, (jeg gjorde ikke det her, men det hadde vært mye lurere). Tilsett honning og druer og la det stå på moderat varme så honningen smelter og alt blir lunkent.


5. Rens 8 stk. av rekene.
6. Varm smøret i stekepannen til det er lysebrunt, legg den krydrede fisken i og stek på begge sider til den er gjennomstekt, ca. 4 minutter på hver side. Prøv forsiktig med kniv og gaffel i fisken om den flaker seg. Da er den ferdig.


7. Legg maten oppå hverandre på tallerken sånn: Potetskive, søtpotetmos, fisk og topping. Fordel løk- og drueblandingen ved siden av og pynt med reker. Pass på å få med all den flytende honningen.
8. Evt. kok ut stekepannen med littegrann vann + salt og pepper og ringle denne sjyen rundt maten.

En av de beste fiskemiddagene vi har laget, med spennende smak av salt og søtt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...