lørdag 21. mars 2015

TAPASTALLERKEN


Vi har alle spist tapas både her hjemme og i Spania. Det er en super måte å servere en matbit på. Det er også en super måte å bestille mat på ute på et serveringssted, da det bare er å bestille flere tapas etter hvert som man vet man orker mer. Smakfulle er de, òg, som regel. Det finnes hundrevis av varianter, både kjøtt og fisk, grønnsaker og egg, salater og oster m.m. Chorizo, Manchego, jamon, patatas con allioli, ensalada rusa, tortilla, sardinas m.m.m.

Ved besøk i Spania må vi alltid kjøpe med oss noen pølsesorter hjem. Det blir den deiligste tapastallerken. Med en blandet spanskinspirert salat og godt brød til, er lunsjen i boks. Har man ikke pølser som her, bruk selvfølgelig andre sorter som fårepølse, pepperonipølse, rødvinspølse, spekemat el.l.

Salat til 4 personer
300 g rødkål i mindre biter
1 eple i terninger
1 appelsin i terninger
litt purre i meget tynne ringer
1 gulrot høvlet med potetskreller/gulrotskreller
1 neve grovhakkede mandler
1/2 dl appelsinjuice
2 ss spansk olivenolje extra virgin






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...