mandag 13. april 2015

17. MAIDESSERT (PANNA COTTA)



17. maidessert allerede nå? Bedre føre var....Enklere kan det ikke gjøres. På selve nasjonaldagen har man kanskje ikke tid til å stå på kjøkkenet og koke og brase. Denne desserten kan lages ferdig et par dager på forhånd og oppbevares i kjøleskapet, gjerne tildekket så overflaten ikke tørker inn. Har tidligere også blogget om panna cotta, men dette er en mindre porsjon med annerledes tilbehør.

Oppskriften kan jo enkelt fordobles eller mer om du skal ha mange til bords.

Panna cotta er italiensk og betyr kokt fløte.

Til 4 personer

3 dl kremfløte
30 g sukker = 1/3 dl
1/2 ts vaniljesukker med frø (egentlig knust vaniljestang i det jeg brukte)
2 plater gelatin

Bringebærcoulis
1/2 kurv bringebær (200 g)
3/4 dl vann
3/4 dl sukker

blåbær eller bjørnebær til pynt

1. La gelatinplatene ligge i kaldt vann i 10 minutter.
2. Kok opp fløten med sukker og vaniljesukker.


3. Ta kjelen vekk fra platen, klem vannet godt ut av gelatinen og rør den ut i den varme fløten.
4. Fordel blandingen i 4 små, blanke glass og sett dem kjølig.
5. Bringebærcoulis: Kok opp vann og sukker. Har du frosne bringebær tilsetter du dem i kjelen og lar de bli skikkelig tinte. Hell alt i en blender og kjør den til det er knust. Hell sausen i en melsikt og sil vekk bringebærstenene. Sett kjølig.


6. Før servering heller du bringebærcoulis i glassene og pynter med blåbær eller bjørnebær. Nå har du en skikkelig flott 17. maidessert. Og så god som den er!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...