tirsdag 14. april 2015

17. MAILUNSJ (BLOMKÅL MED REKER)


For en tid tilbake leste jeg at blomkål blir en av de hotteste grønnsakene i 2015. Dette er en deilig liten rett til lunsjbordet på 17. mai eller til andre tider på året, for den saks skyld. Men obs, ikke kjøp reker i lake. Ta deg bryet med å rense en ladning selv eller kjøp frosne, rensede.

Ettersom dette er kald mat kan alt forberedes i god tid, men anrettes like før servering. Dette kan òg serveres som en selvstendig rett uten noe annet. Med mye godt brød til blir man mer enn mett..

Til 4 personer

1 middelsstort blomkålhode

Saus
1 dl majones
1/2 beger cottage cheese
1 ts sitronsaft
1 ts sennep
2 ts sukker
1 hvitløkfedd, finhakket
litt hvit pepper

ca. 200 g rensede reker

4 tomater i båter
noen grønne salatblad

godt brød

1. Kok blomkålhodet i lettsaltet vann i 10-12 minutter til al dente. Det mørner også litt etter at det er tatt vekk fra varmen, så ikke kok det for lenge. Avkjøl i rennende kaldt vann.
2. Rens rekene.


3. Lag sausen ved å blande alle ingrediensene sammen og smak deg frem til du liker den. Kan godt smake en anelse søtt.


4. Legg det kalde blomkålhodet på et fat, legg litt grønt rundt, hell sausen over og dryss rekene oppå. Legg tomatbåtene rundt omkring.



5. Med godt brød til er dette virkelig smakfullt.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...