tirsdag 21. april 2015

BLOMKÅL MED KARRI, GRØNNSAKER OG RIS


En smakfull vegetarrett som kan anbefales. Oppskriften er funnet på en dansk blogg, men jeg har forandret litt på den.

Til 4 personer

1 stor løk i tynne båter
2 ss olje til steking
4 hvitløkfedd, grovhakkede
4 gulrøtter i skiver eller staver
4 middelsstore poteter i store terninger
1 dl vann
2 ts karri
1 stort blomkålhode i buketter
2 store tomater i båter
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 pk. kokosmelk, 2 1/2 dl
1/2 dl rosiner (kan sløyfes)

1 1/2 dl langkornet ris

Tilbehør (kan sløyfes):
1 banan i små terninger
1 ts sitronsaft
1 ts manguchutny

1. Sett over risen til koking. For å få løskokt ris, ha 1 ss smør i kokevannet sammen med 1/2 ts salt.
Ha risen i når vannet (3 dl) koker, legg på lokk og skru platen ned på laveste trinn. La risen stå å "koke" i 20 minutter under lokk, eller til alt vannet er borte.
2. Skrell, skyll og del opp alle grønnsakene.


3. Stek løken i olje til blank og myk, ca. 10 minutter, på middels varme.
4. Ha i hvitløk, gulrøtter, poteter, vann og karri. La dette småputre under lokk i 10 minutter.


5. Hell i kokosmelk og tilsett blomkålbukettene og tomatbåtene. Bland det godt sammen og la dette småputre videre til blomkålen er al dente, kanskje 10 minutter.


6. Ha i rosiner og krydre med salt og pepper. Bland alt forsiktig så ikke potetene går i stykker. Smak på det flytende, det må smake litt sterkt både av karri og pepper.
7. Bland sammen toppingen.


8. Legg blomkålblandingen oppå risen. Velbekomme.

Indiskinspirert vegetarrett.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...