torsdag 30. april 2015

FRØKNEKKEBRØD


Dette hjemmelagede knekkebrødet er utrolig godt. Med det lille saltdrysset på overflaten blir det rene snackset! Bare prøv! Oppskriften kan fint dobles og det tenker jeg du gjør neste gang du baker det.

Glutenfritt er det, òg.

Stekeovn 150 grader midt i ovnen i 1 time og 10 minutter

1 brett

1/4 dl gresskarkjerner
1/2 dl linfrø
1/2 dl sesamfrø
3/4 dl solsikkekjerner
1 krm salt
2 dl maizenamel (eller helst maismel)
1 ss olje
2 1/2-3 dl kokende vann
---
litt grovt salt


Frøene = sesamfrø (hvite), linfrø (brune), gresskarkjerner (grønne) og solsikkekjerner (beige).
Kjøpt i innvandrerbutikk.
1. Bland alt det tørre i en bolle. Kok opp vann, tilsett olje og hell dette i bollen. Rør det sammen til en grøt.


2. Bre det utover et bakepapir på stekebrettet og pass på å få det helt ut i hjørnene. Dryss littegrann grovt salt over og sett brettet midt i ovnen.


 3. Avkjøl knekkebrødet på kakerist på papiret til det er mulig å ta det av. Avkjøl videre. Brekk det i passende biter når det er helt kaldt og oppbevar det i tett boks.




Dette kommer til å gå unna...



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...