onsdag 15. april 2015

HÖNÖKAKA (SVENSK)
Dette brødet er en klassiker i Sverige, er blitt meg fortalt. Det er oppkalt etter Hönö i Gøteborgs skjærgård, der det ble bakt av fiskere og bønder før i tiden. I våre dager får man kjøpt det i velassorterte butikker i Sverige. Brødet passer til alle måltider da det er en anelse søtt. Man kan derfor spise det som det er eller ha smør og diverse pålegg på, gjerne som sandwich. Det er supert ved siden av en suppe eller gryterett m.m., og barna er veldig glad i det.

Hönökaka er deilig og myk og er fin å fryse hvis du får lurt unna noen;-)

4 kaker/leiver

Stekeovn 250 grader i 6 minutter eller varmluft 230 grader i 6 minutter

3 dl fint rugmel
5 1/2-6 dl hvetemel
1/2 ts salt
1/2 pk tørrgjær
50 g smeltet smør
1/3 dl sirup
3 dl lunken melk

1. Bland alle ingrediensene (5 1/2 dl hvetemel) i bakebollen og kjør maskinen til deigen er samlet og jevn. Juster med resten av melet. Dekk til bollen og la stå til heving en times tid.
2. Hvelv deigen ned på bakebordet, del i 4 og trill boller. Kjevle bollene tynt ut til 27 cm Ø (diameter), legg dem på bakepapir og prikk dem en med pinne eller gaffel el.l. Jeg brukte en spisepinne. Dekk dem til og la heve i 15-20 minutter mens ovnen varmes opp. Det er lurt å steke i varmluft da du kan steke 2 brett samtidig, ellers blir det mye inn og ut av stekeovnen.3. Stek kakene i 6 minutter til gyldne og lekre. Avkjøl dem oppå hverandre under et klede.


4. Skjær i pizzastykker ved servering, 8 av hver kake. Det er bare å glede seg..:-)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...