torsdag 16. april 2015

HVETERUTER MED GROVT MEL, HAVREGRYN OG HONNING


Deilige hveteruter til frokost eller en annen tid på døgnet. Disse kan lages med enten kaldheving eller varmheving. Nedenfor er forklaring på begge deler.

20 hveteruter

Stekeovn 230 grader i 20 minutter

2 dl havregryn
3 dl sammalt, grov hvete
1 ts salt
1 pk tørrgjær
50 g smeltet smør
6 dl væske
2 ss flytende honning
11 dl hvetemel

Kaldhevet deig:
*Til frokost: Sett deigen med kald væske om kvelden, la den hvile tildekket i 20 minutter, hvelv den så ut på bakepapirkledd stekebrett, trykk den ut og del i 20 ruter, dryss litt hvetemel over, dekk med plast så deigen ikke tørker inn, og sett kjølig (kjøleskap).
*Neste morgen: Sett på stekeovnen, 230 grader, la stekebrettet stå i romtemperatur i 20-30 minutter til rutene er ferdig hevet. Stek i 20 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist og vekk resten av huset til fersk bakst:-) Nammm...

Varmhevet deig:
*Lag deigen med lunken væske, sett til heving tildekket til dobbelt så stor. Hvelv deigen ut på bakepapirkledd stekebrett, trykk den ut og del i 20 ruter, dryss litt hvetemel over, dekk med et klede, sett til heving til dobbelt så høye og stek midt i ovnen i 20 minutter. Avkjøl på rist.

Settes til heving.

Det dufter deilig av fersk bakst i huset.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...