torsdag 16. april 2015

KALKUNWOK


Superrask middag med ferdig woksaus. Av og til må man ty til ferdigprodukter og denne woksausen var faktisk god og søt, med mye smak. Middagen er ferdig på null komma niks når du har skåret opp alt. Skulle du ha brukt opp noen grønnsakrester er det helt supert å lage en wok. Trenger egentlig ikke å ha i kjøtt en gang, hvis du har mye grønnsaker. En god vegetarrett.

Kalkunkjøttet er Marinert kalkunfilet fra Solvinge. Flott, fettfattig kjøtt.

Til 4 personer

ca. 400 g kalkunkjøtt i strimler
4 sjalottløk i båter
1/2 purre i ringer
1/2 squash i strimler (skjær i skiver 1 cm og så i strimler)
1 rød paprika i strimler

ris eller brød ved siden av

*Skal du ha ris til setter du på denne til koking først.

1. Stek grønnsakene puljevis raskt på middels varme, legg på en tallerken etter hvert. Ikke stek de for lenge, heller for lite.
2. Stek kjøttet til det er gjennomstekt, rør godt så det ikke legger seg ved.
3. Ha grønnsakene tilbake i stekepannen og hell woksausen over. La alt bli varmt og server det med en gang. Wok kan ikke vente på de som skal spise da grønnsakene skal være crispi ved servering. Evt. kok ut stekepannen med 2 ss vann så får du med deg all den gode woksausen.


Kalkunwok med Hönökaka (svensk).




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...