søndag 19. april 2015

KARDEMOMMEBOLLER


Søte og gode boller med smak av kardemomme. Sørg for at du har mye malt kardemomme, 3 ss, før du begynner. Oppskriften har jeg funnet på en svensk bakeblogg.

Stekeovn 225 grader i 9-10 minutter

20 stk.

Deig:
75 g smør
3 dl melk
1/2 pk. gjær
1 dl sukker
1 ss kardemomme
1 ss luftigere bakst
8-9 dl hvetemel

Fyll:
100 g mykt smør (Bremykt)
2 ss sukker
1 ss kardemomme

Topping:
1 lettpisket egg
2 ss sukker
1 ss kardemomme

1. Smelt smør, hell i melken og la det bli lunkent, 37 grader. Rør ut gjæren i dette.
2. Bland sammen alle ingrediensene i bakebollen og elt deigen godt til den så vidt slipper bollen. Ikke ha i alt melet med en gang. Tilfør litt og litt på slutten. Sett deigen tildekket til heving i 30-40 minutter.
3. Gjør i stand fyllet.
4. Hvelv deigen ned på bakebordet og del den i 2. Ikke elt den, da blir den umulig å kjevle. Skulle deigen være seig kjevler du litt og lar den hvile før du kjevler mer. Kjevle to rektangler på ca. 30x50 cm.
5. Smør utover fyllet og rull sammen fra langsiden. La "pølsene" ligge med skjøten ned og form dem så de er 50 cm lange. Skjær i biter à 5 cm, bruk linjal. Legg dem på bakepapirkledd stekebrett og sett dem tildekket til heving i ca. 30 minutter.


6. Pensle med egg og dryss toppingen over.


7. Stek som angitt og avkjøl på rist.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...