mandag 20. april 2015

"LETTPANNA COTTA"



Dette er egentlig ikke panna cotta, da den er laget av H-melk. Ekte panna cotta er som kjent laget av fløte. Likevel er det en god dessert som et magrere alternativ. Den er rask å lage hvis du bare har H-melk i huset. Magrere melk i denne oppskriften er jeg skeptisk til. "Panna cottaen" har en silkemyk konsistens.

Til 5 personer

4 plater gelatin
5 dl H-melk
3/4 dl sukker
1/2 vaniljestang
1 ts vaniljesukker

bringebærcoulis eller valgfritt alternativ

1. La gelatinplatene ligge i kaldt vann i 10 minutter.
2. Kok opp de andre ingrediensene. Del vaniljestangen først på tvers og så den ene delen på langs. Skrap ut frøene med en liten kniv og ha både de og vaniljestangen i melkeblandingen. Ta kjelen vekk fra platen, klem vannet godt ut av gelatinen og rør den ut i den varme blandingen.
3. Sil desserten og hell den opp i 5 små glass eller lignende og sett til avkjøling til neste dag.


4. Oppå desserten kan man jo selv velge hva man vil ha: Bærcoulis, hermetiske mandarinbåter, hermetiske aprikoser, hermetiske ferskenbåter, jordbær, bringebær, fruktsalat m.m.

Her er den toppet med bringebær- og jordbærcoulis og et bjørnebær, samt et jordbær ved siden av. Et lett melisdryss gir prikken over i-en.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...