lørdag 11. april 2015

MARINERTE SVINEKOTELETTER MED FARGERIK SALAT


En litt annerledes smak på svinekotelettene. Sennep passer veldig godt til svin. Jeg husker fra jeg var ung at skinkesteken ble smurt inn med sennep før den ble satt i stekeovnen:-)

Til 4 personer

4 svinekoteletter
salt
smør til steking

Marinade:
1/4 dl sitronsaft
1/4 dl olje
2 ts sennep
2 ts flytende honning
1/4 ts pepper

Fargerik salat:
grønn salat
rød (spiss-)paprika
agurk
eple

Salatdressing:
1/4 dl olje
1/4 dl sitronsaft
1-2 ts flytende honning

poteter

1. Rør sammen marinaden og ha den over på et flatt fat. Legg svinekotelettene på og øs marinade over. La de ligge med marinade minst et par timer i romtemperatur.


2. Skyll alt til salaten og del opp i mindre biter.
3. Bland sammen dressingen og hell den over salaten. La stå å godgjøre seg til den skal brukes, i kjøleskapet. Rør litt i salaten av og til.


4. Smelt smør i stekepannen på middels varme, vent med å legge kotelettene i til skummet har lagt seg og smøret er en anelse lysebrunt. Stek kotelettene 3-4 minutter på hver side. Dryss litt salt på.
Når du har tatt kotelettene ut av stekepannen har du i all marinaden + 2 ss vann og lar det varmes opp. Dette blir deilig sjy. Smak på den. Fordel sjyen på tallerkenene sammen med resten av middagen. God middag!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...