søndag 12. april 2015

MIGASDenne spanske retten har sin opprinnelse blant spanske gjetere som hadde mat med seg ut i felten. De tok med seg (dag-)gammelt brød, olje og hvitløk, og så stekte de disse tre ingrediensene til brødet ble saftig og mørt. Senere har retten utviklet seg til å bli litt mer innholdsrik med både løk, chorizo, bacon, paprika, krydder, egg og tortillalefser i stedet for brød m.m.

Migas blir i dag laget i flere latinamerikanske land og serveres til frokost, lunsj eller som en forrett. Med et stekt egg på toppen blir det et mettende måltid.

Dette er en fin måte å bruke opp gammel loff/brød på. Vær obs på at det må brukes en del olje for at retten ikke skal bli tørr.

Til 4 personer som forrett

1 grønn paprika i strimler
1 løk, i terninger
2 hvitløkfedd, grovhakket
10 cm chorizopølse i halve skiver
5 dl lyst brød i små terninger eller knust i store smuler
1/2-3/4 dl olje til steking
1/2 ts salt
1/4 ts pepper

1. Varm opp oljen på middels varme og stek paprikastrimlene til de er mye og litt lysebrune på kantene. Legg dem på en tallerken.
2. Stek løk, hvitløk og pølse sammen i 5 minutter eller til løken er myk og blank.


3. Ha i alt brødet og bland det godt sammen med det andre. Stek til all oljen er trukket inn i brødet og det er blitt sprøtt.4. Krydre.
5. Anrett maten på tallerken med paprikastrimlene på toppen.


For ordens skyld, her er den spanske versjonen servert i Spania. Retten ble laget i en stor wokpanne. Vi syntes den var noe tørr og smakløs. (Den hjemmelagede ble faktisk mye bedre;-))Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...