tirsdag 7. april 2015

NORSK "WAGYU"-BIFF





Visste du at japansk Kobe-biff er verdens dyreste kjøtt? Det er opprinnelig et renraset kveg, Wagyuokse, fra Japan, nærmere bestemt fra Kobe.

Kjøttet jeg har her er norskprodusert, og er det mest fantastiske kjøtt jeg har hatt i hus noen gang og det dyreste storfekjøttet som har vært på mitt kjøkken. Som det fremgår av bildene er kjøttet nydelig fettmarmorert, noe som gjør det ekstra saftig og mørt.

Her måtte man tilberede det etter alle kunstens regler. Godt var det at jeg da hadde en ekspert med som kunne behandle det på rett måte. Det ble en middag som nådde de største høyder.

Uten at dette er et sponset innlegg kan jeg fortelle at kjøttet er kjøpt hos Maschmanns  Matmarked på Skøyen i Oslo. Der har de også ekte Wagyu-kjøtt fra Japan. Så her er det gratis reklame.

Til 4 personer

1 skive kjøtt pr. person ca. 150 g
salt
pepper
olje
smør
---
evt. 1-2 ss soyasaus for ekstra god sjy

2 store løk i skiver
---
2 store søtpoteter, skrelt, i mindre biter
---
8 broccolibuketter
---
poteter

1. Romtemperer kjøttet minst 1 time før tilberedning.
2. Sett over potetene.
3. Stek løk på middels varme til myk og blank. Ta til side.
4. Kok søtpoteter, mos dem og smak til med evt. salt, pepper, sukker, smør, fløte. Vanligvis trengs ikke noe krydder, da søtpotetene er deilige i seg selv.
5. Kok broccolibukettene til al dente. Ta kjelen vekk fra platen og ha litt kaldt vann i så stopper kokeprosessen.
6. Krydre kjøttet med salt og pepper og stek på middels varme i 2 minutter på hver side. Da er kjøttet rosa inni. La kjøttet hvile pakket inn i aluminiumsfolie i 10-15 minutter før det serveres. Da setter kjøttsaften seg og temperaturen i kjøttet vil stige litt.
7. Kok ut stekepannen med et par ss vann og evt. litt soyasaus. Smak på sjyen før servering.

Så er det bare å glede seg til et herremåltid av de sjeldne.


Norsk "WAGYU"-biff.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...