tirsdag 7. april 2015

PÅSKENS CRÈME BRÛLÉE MED SITRON


Deilig dessert som kan lages nesten helt ferdig dagen før, bare litt "grilling" av sukkeret gjenstår like før servering.

Skal man lage denne desserten helt rett er det kun fløte som gjelder. Om man vil kan noe av fløten byttes ut med melk, 1 1/2 dl f.eks.

Stekeovn 125 grader i ca. 1 time

Til 5-6 personer

4 1/2 dl kremfløte
1 dl sukker
1 ts ekte vaniljesukker
4 eggeplommer
1 ss sitronsaft
1 ts gul konditorfarge

demerarasukker

1. Bland fløte, sukker og vaniljesukker i kjele og kok opp. Ta kjelen vekk fra platen og rør inn eggeplommer og sitronsaft. Har du gulfarge blir det veldig "påskete" og fint.


2. Sil blandingen og fordel den i små, smurte ildfaste former som settes i vannbad midt i ovnen.
Kjenn på desserten etter 1 time om den virker fast/ferdig.


3. Ta formene forsiktig ut av stekeovnen og avkjøl i mange timer.
4. En stund før servering drysses 1 ts demerarasukker i hver form. Dette skal nå karamelliseres enten under forvarmet grill meget fort eller med en gassbrenner. (Desserten må ikke stå så lenge under grillelementet at den blir flytende.) Avkjøl. Overflaten skal være hard å banke på når sukkeret er blitt litt brunt.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...