onsdag 1. april 2015

PÅSKESMÅBRØD

Gule og delikate påskesmåbrød med revet gulrot. De hvite ved siden av er uten gulrot, bare så vi ser fargeforskjellen. 
Påskesmåbrødene er fine til frokost, lunsj, middag og ikke minst til nistepakken i påsken med godt pålegg på.

Stekeovn 225 grader i 15 minutter

16 stk.

5 dl lunken væske
2 dl finrevet gulrot
1 ts honning
1 ts salt
1 ss valmuefrø
1 pk tørrgjær
12 dl hvetemel +
---
100 g mykt smør (Brelett, Bremykt el.l.)

melk til pensling

1. Bland væske og gulrot i bakebollen, rør litt i det så gulrotraspet blir godt fordelt.
2. Ha i resten av ingrediensene unntatt smøret og elt det sammen til en jevn deig som er akkurat litt for klissete til å håndtere.
3. Elt inn litt og litt av smøret. Kanskje må du ha i mer mel når du er ferdig med det. La maskinen gå i minst 5 minutter. Sett til heving, tildekket.
4. Hvelv deigen ned på bakebordet og del i 16 stk. Trill enten runde småbrød eller form dem avlange. 8 stk. pr. stekebrett. Sett til heving igjen til dobbel størrelse, tildekket.
5. Pensle med melk og skjær gjerne et snitt med en skarp kniv på toppen etter pensling.
6. Stek som angitt og avkjøl på rist.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...