torsdag 23. april 2015

RULLEKAKE MED "SPEILEGG"


"Speilegg" til dessert er spennende, saftig og godt. Dette er egentlig både dessert og kake i ett.

Stekeovn 190 grader i 11-12 minutter til godt hevet og gylden på overflaten

1 stor rullekake er nok til 16 personer skåret i skiver à 2 cm

Kakerøre:
5 egg
2 dl sukker
2,8 dl hvetemel
1/4 ts bakepulver

Fyll og topping:
eplemos
kirsebærkompott eller noe annet rødt (syltetøy)
kremfløte
hermetiske aprikoser
rosépepper

1. Pisk egg og sukker kjempeluftig med kjøkkenmaskin.
2. Sikt i mel og bakepulver og rør dette forsiktig inn med maskinen på laveste hastighet en meget kort stund. Ikke rør lenge for da rører man jo ut luften som er pisket inn. Det går også an å røre inn det tørre med en slikkepott.
3. Kle en langpanne med bakepapir og bre røren jevnt utover. Stek midt i ovnen. Kjenn gjerne med en kakepinne/strikkepinne midt i kaken om den er ferdig stekt.
4. Ta kaken ut av ovnen, legg et kjøkkenhåndkle oppå kaken og et brett el.l. oppå der igjen. Snu alt fort rundt og riv forsiktig av papiret. Smør eplemos fort utover og rull kaken sammen fra langsiden så fast du kan. Bruk kjøkkenhåndkleet som hjelpemiddel til å rulle kaken sammen. Legg kaken med skjøten ned til avkjøling på kakerist, gjerne innpakket i kjøkkenhåndkleet.


5. Forbered toppingen. Hell laken av aprikosene og pisk kremen fløyelsmyk.
6. Når kaken er kald ruller du den rundt på et bakepapir med sukker på. Skjær i skiver, legg 1 ss kirsebærkompott el.l. på og så en god klatt fløyelsmyk krem. Så plasserer du "eggeplommen" midt på og strør litt rosépepper over (hvis du har). Og så er det bare å glede seg;-)




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...