mandag 20. april 2015

SKOLEBRØDKAKE


Skolebrød i form av en stor kake er fint å servere til ettermiddagskaffen. Er du glad i det søte så er dette midt i blinken for deg. Søt deig, søt vaniljekrem, melis og kokosmasse mmm...

Stekeovn 200 grader i ca. 25 minutter - varmluft 190 grader

2 stk. i kakeform 24 cm Ø

Deig:
4 dl lunken melk
1/2 pk gjær
1 ts kardemomme
3/4 dl sukker
1/4 ts salt
1 ss luftigere bakst
9-10 dl hvetemel, kanskje mer
---
100 g mykt smør

Lettvinn vaniljekrem:
1 pk Piano vaniljekrem
1 egg
2 ss maizenamel
2 ts vaniljesukker

eggpensling
melisglasur
kokosmasse

1. Lag varmhevet deig: Bruker du tørrgjær blander du den med de tørre ingrediensene. Fersk gjær røres ut i den lunkne melken. Tilsett de andre ingrediensene unntatt smøret. Elt deigen godt. Tilsett litt og litt av smøret til slutt og la maskinen gå til alt er godt blandet. Sett tildekket til heving.
2. Lag ferdig vaniljekremen, men hold tilbake 1 ss av det sammenpiskede egget til penslingen. Bland det med 1 ss melk.
3. Hvelv deigen ned på bakebordet, del i to og trykk dem utover i formene som er godt smurte. Trykk deigen oppover langs kantene også så vaniljefyllet ikke kommer i kontakt med formene. Pensle kantene, fordel vaniljekremen i formene og sett til heving igjen i ca. 30 minutter, nå utildekket.


4. Stek som angitt. Blir de brune kan du legge et bakepapir over etter 15 minutter.
5. Avkjøl på rist.


6. Når de er lunkne eller avkjølte smør melis på og dryss kokosmasse over. Skjær i kakestykker og server deilig fersk bakst. Vaniljekremen blir så gul og nydelig under stekeprosessen.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...