onsdag 29. april 2015

SPAGHETTI MED KJØTTSAUS


Dette er en god og populær middag for både liten og litt større og kanskje enda flere. Kjøttsausen er krydret med hjemmelaget garam masala. Se oppskrift HER.

Til 4 personer

1/2 kg spaghetti kokes til al dente, se anvisning på pakken

Kjøttsaus:
1 løk, grovhakket
2 store champignoner i skiver/biter
2 ss olje
400 g kjøttdeig/karbonadedeig
2 ss tomatpuré
2 dl vann
3 ts garam masala
1 1/2 ts salt
1-2 ss sukker

noen cherrytomater til pynt delt på tvers
persilledryss
gjerne litt revet parmesanost

1. Kok spaghetti i lettsaltet vann.
2. Stek løk og champignon i olje i 5 minutter på middels varme. Legg over på en tallerken.
3. Skru opp varmen litt, ha litt mer olje i stekepannen og stek kjøttdeigen mens du knuser den med et egnet kjøkkenredskap.
4. Bland i stekt løk og sopp, rør tomatpuréen ut med vannet og tilsett dette. Krydre med garam masala og smak deg frem med salt og sukker. (Sukker er godt i denne retten for å gi litt sødme til den syrlige tomatsmaken.)

Garam masala.
5. Hell vannet av spaghettien, fordel den på 4 tallerkener og legg kjøttsausen oppå. Pynt med det du har. God middag!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...