onsdag 29. april 2015

TACOKRYDDER HJEMMELAGET



Taco står på menyen i de tusen hjem når det nærmer seg helgen, og kanskje ellers også. Å lage sitt eget tacokrydder er enkelt hvis man har ingrediensene som skal til. Det finnes mange ulike oppskrifter på denne krydderblandingen, men ved å prøve seg frem finner man til slutt en blanding som passer familien, med akkurat nok chili og ikke for mye av det usunne saltet.

Her er mitt forslag til tacokrydder. Dette er en enkel krydderblanding å lage da alle krydderne er malt.

Bland alle ingrediensene sammen og oppbevar på tett glass:

1 ts chilipulver
1 kryddermål piri piri (peri peri, sterkt pepper kjøpt i Sør Afrika) kan utelates
2 kryddermål løkpulver
2 kryddermål hvitløkpulver
2 ts tørket oregano
2 ts paprikapulver
2 ts spisskummen
2 ts salt (kan man justere selv og heller salte retten)
(1/2 ts malt sort pepper - jeg droppet dette da chilipulver og peri peri er sterke saker..)


Denne mengden rekker til kanskje 4-5 tacomiddager avhengig av hvor mye smak du vil ha på maten.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...