lørdag 11. april 2015

VANILJEIS


Enklere går det ikke an å lage is. Prøv denne oppskriften du, òg. Ettersom det ikke er eggehviter i isen unngår vi iskrystaller. Eggehvitene kan det jo lages marengs, pavlova eller en god frosting av.
(Oppskrift på en spennende frosting senere.)


Til 6 personer

5 eggeplommer
knapt 1 dl sukker (80 g)
3 dl fløte (1 pk.)
1 1/2 ts godt vaniljesukker (med vaniljefrø)

små former eller en større form/bolle

1. Pisk eggeplommene med sukkeret lenge, til det er blitt tykt, lyst og luftig.
2. Pisk krem og vaniljesukker til fløyelsmykt.


3. Hell eggedosisen i kremen og bland forsiktig med håndmixeren  på laveste hastighet en kort stund. 4. Hell i små former eller i en pen serveringsbolle og sett i fryseren til neste dag, minst.

Disse står nå i fryseren og venter på noen desserthungrige besøkende.
Vaniljeis med pikekyss og bjørnebær. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...