torsdag 16. april 2015

VARM RØDKÅLSALAT MED DRUER



En avveksling fra vanlig rødkål (surkål) man gjerne spiser til julematen. Denne salaten er ganske rask å tilberede da den ikke trenger å koke så lenge som surkål. Den passer utmerket til stekte, evt. grillede, røkte svinekoteletter (sommerkoteletter) eller vanlige koteletter, røket svinekam, stekt kylling, stekt kalkun og sikkert til mye annet også.

Til 4 personer

500 g rødkål, finsnittet
4 vårløk i skiver
20-30 grønne druer helst stenfrie delt i to
2 ss olje
1 ss smør
2 ss honning
1/2 ts salt

1. Varm opp olje og smør i en kjele, tilsett kål og vårløk og la dette småsteke på middels varme til kålen er blitt myk, ca. 1/2 time. Rør innimellom og tilsett gjerne litt mer fett hvis det trengs. Må ikke legge seg ved i bunnen av kjelen.
2. Tilsett druene på slutten av steketiden og la de også bli varme.
3. Krydre med salt og honning. Kålsalaten skal smake litt søtt.


Her er varm rødkålsalat servert til stekt, røket svinekotelett og ris. Ypperlig kombinasjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...