mandag 4. mai 2015

AFTER EIGHT CHEESE CAKE



Denne kaken var jeg litt skeptisk til. Jeg liker After Eight-konfekt, men hvordan ville en ostekake med peppermyntesmak fortone seg? Jeg måtte prøve og ble gledelig overrasket, så her kommer oppskriften på en liten kake i springform 20 cm Ø.

150 g Digestivekjeks = 10 stk.
50 g smør smeltes
---
3 dl kremfløte
1 ss melis
200 g nøytral mykost, Philadelphia el.l.
150 g After Eight = 17 stk.


1. Ha kjeksene i en tett plastpose og knus dem med et kjevle. Ha dem over i en bolle og tilsett smeltet smør. Bland det godt.


2. Legg bakepapir i bunnen av formen og trykk kjeksblandingen utover med en spiseskje el.l. Klem blandingen godt ned mot bunnen av formen.
3. Pisk fløten med melis, men ikke så fast, bare litt mykere enn fløyelsmyk.
4. Rør osten myk og rør den forsiktig inn i den bløte kremen.
5. Ha sjokoladen i en liten kjele som settes i kokende vann. Rør litt så sjokoladen blir jevnt smeltet. Hell denne i bollen med det andre og bland det forsiktig sammen. Hell det over kjeksbunnen og jevn til overflaten.
6. Sett kaken kaldt. Den blir ekstra god hvis den settes i fryseren 1 times tid før den skal spises, men det er ikke nødvendig.


7. Skjær kaken i forholdsvis små kakestykker, 12-14 stk.


Overraskende god ostekake med peppermyntesmak.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...