fredag 15. mai 2015

BRØDHJUL AV RUG OG HVETE


Disse er veldig morsomme å lage:-) Og gode! Rugmel gir et saftig og smakfullt brød.

4 brødhjul

Stekeovn 220 grader i 12-15 minutter (Varmluft 210 grader)

5 1/2 dl fint rugmel
8 1/2 dl fint hvetemel (hold av litt)
1 pk tørrgjær
1 ts salt
6 dl lunken melk
2 ss lys sirup
50 g mykt smør

1. Ha de tørre ingrediensene i bakebollen og bland dem lett.
2. Tilsett lunken melk og sirup og elt det litt før du tilsetter det myke smøret litt og litt. La maskinen gå til deigen har samlet seg. Kanskje må du bruke opp alt melet og til og med mer. Deig med rugmel har en tendens til å bli klissete.
3. Sett tildekket til heving til dobbel størrelse, ca. 30-40 minutter.
4. Hvelv deigen ned på melet bakebord og kna den lett. Del i 4 og trill boller. Kjevle dem til runde leiver Ø 18 cm. Legg 2 på hvert stekebrett med bakepapir. Stikk ut et hull i midten på ca. Ø 4 cm.  (Den store korken på juiceflaskene er akkurat passe, eller du har et lite glass el.l.) Stek deigrestene også ved å legge de 4 små rundingene inntil hverandre som en blomst. Prikk hjulene med gaffel og sett til heving igjen en halv times tid.
5. Dryss litt mel over og stek i 12-15 minutter, begge brettene samtidig med varmluft.


6. Avkjøl på rist. Skjær i 6 eller 8 stykker ved servering. Fine å fryse.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...