mandag 4. mai 2015

BRINGEBÆRMOUSSE




Til 5 personer

2 gelatinblad
3 dl kremfløte
3 eggeplommer
3/4 dl melis
1 - 1 1/2 ss vaniljesukker hvis bærene ikke er søte
3 dl bringebær
1 ss vann

1. La gelatinbladene ligge i kaldt vann i minst 10 minutter.
2. Pisk eggeplommer og melis til tykk eggedosis.
3. Pisk krem (du trenger ikke skylle vispen først etter å ha pisket eggedosisen).
4. Kok opp 1 ss vann med noen av bringebærene, 1/2 dl, klem vannet ut av gelatinen, ta kjelen av platen og rør gelatinen ut i dette. Avkjøl til romtemperatur.
5. Knus resten av bringebærene med en gaffel el.l. Ha de sammen med de avkjølte bærene og hell dette ned i eggedosisen. Rør det forsiktig sammen.
6. Hell alt sammen i krembollen og bland det forsiktig sammen. Smak til med vaniljesukker og fordel moussen i 5 pene glass. Sett i kjøleskapet et par timer før servering.
7. Et lett melisdryss over er dekorativt.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...