mandag 25. mai 2015

GULROTKAKE


Saftig og myk gulrotkake. Den er fin å fryse uten ostekrem på toppen.

Stekeovn 170 grader på nest nederste rille i ca. 45 minutter

1 kake i liten langpanne ca. 23x25 cm/20 kakestykker

4 romtempererte egg
3 dl sukker
2 middelsstore gulrøtter, finrevet
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts natron
2 ts kanel
2 ts vaniljesukker
1 dl (raps)-olje

Kremtopping
200 g nøytral kremost (= 1 pk. Philadelphiaost)
3 dl siktet melis
1 ss sitronsaft

1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. I mens rasper du gulrøttene.
2. Bland de tørre ingrediensene.
3. Vend gulrot, melblanding og olje i eggedosisen. Ikke rør mer enn høyst nødvendig. Hell røren i bakepapirkledd form og stek som angitt.


4. Avkjøl kaken på rist i formen.
5. Rør kremosten med melis og sitronsaft og bre den utover kaken når den er helt kald.



6. Pynt kaken som du vil og skjær den opp i 20 stk (4x5stk.)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...