fredag 29. mai 2015

KNEKKEBRØD MED HAVREGRYN


Dette er et glutenfritt knekkebrød som smaker deilig av stekte frø og kjerner. Nydelig med ost på.

Stekeovn 160 grader i 50-55 minutter

1 stekeovnsbrett

2 dl havregryn
1/3 dl linfrø
1/3 dl sesamfrø
1/3 dl solsikkekjerner
1 1/2 ss havrekli
1/2 ts salt
1/3 dl rapsolje
2 dl kokende vann

1. Bland de tørre ingrediensene i en bolle.
2. Kok opp vann og hell det og olje i bollen. Rør det sammen til en grøt. La det stå å svelle et par minutter.


3. Legg hele blandingen på et bakepapir...


 ... og fordel det litt utover.


4. Legg et annet bakepapir oppå og kjevle så deigen dekker hele papiret til stekebrettet. Prøv å få kantene så jevne som mulig.


5. Ta forsiktig av det øverste papiret...


...og del opp i så store/små knekkebrød du vil ha med et pizzahjul, f.eks.


(Det kan òg være lurt å tegne opp på papiret hvor stor leiven skal være for å passe akkurat på stekebrettet. Måler du opp 27x35 cm deler du opp i 3x5 biter på 9x7 cm = 15 knekkebrød.)



6. La knekkebrødene avkjøles på papiret. Oppbevar i tett forpakning.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...