fredag 15. mai 2015

LAKS KORMA


En ny og spennende laksemiddag med indisk kormasaus full av alskens krydderier. Du bør lage den så snart du kan. Sausen gir en deilig duft på kjøkkenet. Den kan minne litt om Kylling korma.

Oppskriften er fra kokeboken Saritas India, men noen mengder er litt forandret.

Til 4 personer

4 porsjonsstykker av laks uten skinn og ben
---
Kormasaus:
1 stor finhakket løk
2 ss smør
2 ss olje
1 ss malte mandler
1 ss malte cashewnøtter
1 liten ss sukker
1 ts salt
2 ss kokosmasse
2 ss (hjemmelaget) garam masala
1 liten ss gurkemeie
2 klyper chilipowder
---
1 dl vann og 1 pk kokosmelk 2 1/2 dl
eller
1 boks kokosmelk 4 dl
---
1/2 ts kardemomme
1/2 ts fennikelfrø støtt i morter (jeg hadde dem hele oppi)

3 dl langkornet ris

*Finn frem alle krydderne før du begynner og mal mandler og nøtter*


1. Kok ris ved å tilsette 1 ss smør i vannet. Da kleber ikke risen.
2. Smelt smøret i en kjele, ha i olje og stek løken til blank og myk i ca. 10 minutter.
3. Tilsett alle krydderne og rør det godt sammen. De malte nøttene jevner sausen og gir dessuten fra seg en god smak.
4. Ha i vann og kokosmelk og la dette koke opp.
5. Legg i laksestykkene og la de trekke i 10 minutter.
6. Før servering har du i kardemomme og fennikelfrø. Smak på sausen om den er passe sterk. Kan godt rive ørlitt i halsen.


7. Legg maten opp på tallerkenene og pynt med noe grønt hvis du har.

Det smakte kjempegodt.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...