fredag 15. mai 2015

PASTA MED KREMET RICOTTA


Ricotta betrakter vi som en ost, men den er egentlig ingen ost i det hele tatt. Ricotta betyr kokt en gang til. Det har seg nemlig sånn at ricottaen er kokt av mysen, den flytende væsken som blir igjen når det hvite ostestoffet er skilt ut. Den norske brunosten er også kokt på myse.


Til 4 personer

400 g pasta av en eller annen sort
---
4 tomater uten kjerner, i små terninger
1 pk ricotta, 250 g
4 ss olivenolje
4 kvister ferske basilikumblad, grovhakket
1/2 ts salt
noen omdreininger med pepperkvernen
---
parmesanost
olivenolje

1. Kok pasta etter anvisning på pakken.
2. Ha ricottaen i en stor bolle og rør den myk med en slikkepott.
3. Tilsett resten av ingrediensene og bland dem sammen. Smak om det er passe krydret.


4. Hell vannet av pastaen og ha den i bollen med ricottablandingen. Bland godt og server umiddelbart.
5. Dryss rikelig med parmesanost over.

Her med kjøttsaus også, men det trengs ikke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...