lørdag 16. mai 2015

PEPERONATA


Peperonata er en deilig italiensk blanding av løk, tomater og paprika som gjerne serveres til stekte retter av kjøtt eller fisk. Her er den nydelig følge til hjemmerøkte svinekoteletter fra Paales eldhus, samt Blå Kongo og vanlig potet.


Du trenger til 4 personer:

1 løk i skiver
2 ss olje
2 hvitløkfedd, finhakkede
1 gul paprika uten innmat i brede strimer, 2-3 cm
1 rød paprika uten innmat i brede strimler, 2-3 cm
1 boks hermetiske tomater
1 ss sukker
1/2 ts salt
noen omdreininger på pepperkvernen

1. Varm opp oljen i en kjele og stek løk og hvitløk på middels varme i 20 minutter. Varmen må ikke være så høy at løk og hvitløk blir brune, bare myke.
2. Tilsett paprikastrimlene og småkok det hele i ca. 10 minutter. Rør av og til.


3. Rør inn de hermetiske tomatene og la dette surre i 10-15 minutter til det tykner litt.


4. Smak til med sukker, salt og pepper. Sukker er alltid godt i tomatretter for å gi litt sødme til den litt syrlige smaken tomatene kan ha.
5. Serveres som tilbehør til stekte retter av kjøtt eller fisk.

Peperonata som deilig tilbehør til røkte svinekoteletter fra Paales eldhus.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...