mandag 4. mai 2015

PHILADELPHIABOLLER I LANGPANNE


Denne oppskriften har jeg funnet på en svensk hjemmeside. En litt annerledes måte å bake boller på, om man kan si det sånn...

De ble veldig gode med deilig og søtt fyll. Smakte litt som karameller...

Stekeovn 220 grader i 15-20 minutter

25 "boller"

150 g smør
5 dl (lett)melk
1 egg
1 pk tørrgjær
1 dl sukker
1 ts kardemomme
1/2 ts salt
1 ss luftigere bakst (kan sløyfes)
12 dl hvetemel + til justering av deigen

Fyll:
150 g Bremykt
2 ss vaniljesukker
3 dl siktet melis
100 g Philadelphiaost el.l. (1/2 pk.)

eggpensling
perlesukker

1. Bland de tørre ingrediensene i bakebollen, men hold tilbake 2 dl av hvetemelet.
2. Smelt smøret, hell i melken og la det bli 37 grader. Rør inn egget og hell dette i bakebollen. Elt det sammen og tilpass melmengden. La deigen være heller litt for løs enn for fast. La maskinen gå i minst 5 minutter, da blir deigen seig og fin. Sett til heving tildekket i 30-40 minutter på et lunt sted.
3. Hvelv deigen ned på et bakepapir i langpannen og trykk den utover hele langpannen. Få deigen godt ut i hjørnene. Dekk den til og sett til heving igjen i 20-30 minutter.


4. Lag fyllet mens deigen hever ved å røre alt sammen med håndmixer til det blir godt blandet.
5. Pensle hele deigoverflaten, trykk 25 hull i deigen, ikke helt ut langs kantene, for da kan fyllet skli av. Fordel fyllet i alle hullene og dryss perlesukker rundt omkring.


6. Stek som angitt. Kanskje vil noe av fyllet renne ned i deigen så det blir små krater her og der, men det gjør ingen ting.
7. Avkjøl på rist. Når baksten er avkjølt skjærer vi den opp mellom fyllet.

Tenker disse bollene får ben å gå på...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...