fredag 29. mai 2015

PLUKKFISK


Plukkfisk er veldig godt og veldig smart å lage hvis du skulle ha rester av hvit fisk. Har du ikke rester  -- hvorfor ikke lage det likevel? Her har jeg blandet knuste poteter i den hvite sausen. Det er kanskje mer vanlig å servere potetene ved siden av.

Til 4 personer

ca. 500 g hvit fisk, trukket i lettsaltet vann i 5-7 minutter
4 store poteter, kokte, knuste

Mager hvit saus:
3 ss hvetemel
5 dl helmelk
1/2 ts salt
1/4 ts hvit pepper
evt. litt sennep for smakens skyld

1 stk purre, 10 cm i tynne ringer
smør
bacon

1. Del den kokte fisken i mindre biter.
2. Knus potetene med en gaffel el.l.
3. Bland melk og mel i kjele, kok opp på middels varme ved å røre hele tiden. La sausen koke i minst 5 minutter så det ikke smaker mel av den.
4. Stek purren på middels varme, må ikke bli brun. Legg på tallerken så lenge.
5. Stek bacon til sprøtt og gyldent.
6. Rør potetene i den hvite sausen og smak den til. Sennep?
7. Ha i fisk og 3/4 av den stekte purren, bland forsiktig.
8. Legg plukkfisken på tallerkenene, pynt med resten av purren og legg baconet på. Noen søte, små tomater gjør seg, også.

Garantert god middag.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...