fredag 15. mai 2015

RØD RIS



Det er spennende å gå i innvandrerbutikker! Her forleden kom jeg over denne røde risen som jeg aldri har smakt før. Det sies at denne sorten kan være kolesterolsenkende, ikke at jeg er medisinutdannet, men, mat som er bra for oss må jo prøves og den smakte godt. Den krever lang koketid, minst 1 time.

Til 2 personer

1 løk, grovhakket
2 ss olje
1 1/2 dl rød ris
5 dl vann
1 grønnsakbuljongterning

noen baconskiver
parmesanost

1. Stek løken til myk og blank i 10 minutter på middels varme i en kjele.
2. Tilsett risen og stek videre i 5 minutter.
3. Ha i vann og buljongterning og la dette stå å småkoke under lokk i minst 1 time! Pass på at det ikke koker tørt. Smak på risen når det har gått 50 minutter. Den blir ikke kokt som den hvite risen, men er litt al dente.


4. Stek baconskivene sprø i litt olje.
5. Legg bacon og risblanding på tallerkenene og høvle eller riv parmesanost over.

Deilig med hjemmelaget bacon til fra Paales eldhus.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...