torsdag 7. mai 2015

17. MAI-SMØRBRØDKAKE MED KRABBEKJØTT


Hvis du kan få tak i godt krabbekjøtt er dette en fin "kake" å servere til festlige anledninger. En idé til 17. mai, kanskje? Den blir saftig og smakfull med det deilige fyllet. Det er alltid smart med mat som kan forberedes i god tid, og denne kaken blir absolutt best om den fylles dagen før den skal nytes. Sånn er det med nesten alle kalde smørbrødkaker. Senere vil jeg presentere en varm utgave og en med aspic. Det er bare å glede seg.

Oppskriften på brødet kan du se HER.

1 rund kake Ø 20 cm til 6-8 personer

Fyll:
ca. 200 g krabbekjøtt
1 eske Philadelphiaost 200 g, nøytral, gjerne lihgtversjonen
4 ss tomatpuré
2 ts worcestershiresauce
1 ss portvin eller gin (kan sløyfes)
1 ts sitronsaft
2 vårløk, finhakkede
litt salt
litt hvit pepper
litt sukker (kan sløyfes)

I tillegg:
1 beger crème fraîche, piskes
tomater i skiver eller hakkede
1 (grønn) paprika i små terninger
agurk i små terninger
små tomater delt i to på tvers (ikke fra bunn til topp)
noe grønt til å ha rundt kaken

1. Rør sammen alt til fyllet med håndmixer. Smak det godt til.
2. Skjær loffen/brødet i 1 1/2 cm tykke skiver. Jeg brukte 3 skiver. (Det blir nok noe loffestoff til overs, men det får du vel alltids spist opp...eller frys det.)
3. Legg kakebunnen på et fat og sett kakeringen rundt kaken, da blir det mye lettere å legge på fyllet.
4. Fordel 1/3 av fyllet på bunnen, legg tomatskiver eller helst hakkede tomater på, legg neste kakebunn oppå, klem godt til, smør på halvparten av det gjenværende fyllet og dryss små terninger av paprika over. Legg topplokket på, klem godt til, og smør resten av krabbefyllet utover. Få det godt ut til kanten.


5. Sett den fylte kaken i kjøleskapet til neste dag, eller i alle fall, i mange timer.


6. Pisk crème fraîchen til den blir lett å arbeide med. Først blir den tynnere, men den tykner etter hvert. Løsne kakeringen forsiktig fra kaken, bruk en tynn kniv og skjær rundt. Smør kaken med en del av crème fraîchen rundt kanten.


7. Pynt kaken som du vil og bruk gjerne sprøytepose til resten av crème fraîchen. Jeg la først de halve små tomatene tett rundt ytterkanten oppå kaken, 2 cm innpå, for at det skulle bli plass til crème fraîche. Så la jeg en haug med agurkterninger på midten og pyntet med crème fraîche til slutt. Legg noe grønt på fatet rundt kaken. Så er den klar for servering.


Her er pyntingen tatt et lite skritt videre.

Saftig og god smørbrødkake.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...