lørdag 23. mai 2015

TREKANTSMÅBRØD


Deilige småbrød rullet i mel før heving og steking, noe som gir et delikat og innbydende inntrykk av baksten. Deilige til suppe, gryterett, frokost eller når det måtte passe.

24 stk.

Stekeovn 225 grader i 12 minutter

1 kg hvetemel (800 g til deigen og 200 g til å vende rundstykkene i)
3 ss smør
1 pk tørrgjær
2 ts salt
1 ts sukker
6 dl lunken melk

1. Smuldre smøret i melet i maskinbollen, ha i gjær, salt og sukker og bland det godt. Hell i den lunkne melken og la maskinen gå til deigen har samlet seg og blitt seig. Dekk til og sett til heving i 30 minutter eller til den har doblet seg i størrelse.
2. Hvelv deigen ned på litt mel på bakebordet og del den i to. Trill pølser og skjær hver del i 12 trekanter.


3. Rull trekantene i resten av melet (200 g) som du har på en tallerken el.l. Alle sider skal dekkes.


4. Legg dem på bakepapirkledd stekebrett, tilfeldig hvilken side som er opp.


5. Sett dem til heving igjen med et klede over i ca. 15-20 minutter.
6. Stek som angitt.



7. Avkjøl på rist.

3 kommentarer:

  1. Takk for mange gode oppskrifter.
    De blir flittig brukt.
    God sommer til deg ��

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei og tusen takk. Så hyggelig at du er innom bloggen min og finner noe fristende der.
      Hilsen Torild

      Slett
    2. Hei og tusen takk. Så hyggelig at du er innom bloggen min og finner noe fristende der.
      Hilsen Torild

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...