onsdag 3. juni 2015

FISKEGRATENG MED KOKT LAKS


Hvis du har rester av kokt fisk, det være seg hvit eller rød fisk, bør du lage fiskegrateng. Det liker alle. Sunt er det, òg. Man kan selvfølgelig også bruke rå fisk skåret i terninger.

Stekeovn 200 grader i 45 minutter på nederste rille i ovnen

Til 6-7-8 personer, avh. av antall voksne og barn

1 stor ildfast form

2 dl makaroni, gjerne fullkorn
3 ss smør
6 ss hvetemel
5 dl melk
1/2-1 ts salt
1/4 ts hvit pepper
1/2 ts malt muskatnøtt
4 egg
1 dl revet parmesanost eller annen ost
400 g kokt laks/ørret
---
1 dl strøkavring

Forslag til salat/råkost:
1 stor gulrot, høvlet eller raspet
1/2 galiamelon eller honningmelon eller 1/4 vannmelon el.a. i terninger
1 rød paprika i terninger
1/2 agurk i terninger
1 ss sitronsaft
1/2 dl appelsinjuice
1 ss sukker
2 ss olje

poteter

smeltet smør ved siden av

1. Kok makaroni etter anvisning på pakken.
2. Lag hvit saus: Smelt smøret i kjele, rør inn hvetemelet og spe med litt og litt melk mens du rører kraftig. La koke opp flere ganger. En god kokk skal ikke ha klumper i sausen..;-) Sausen kan gjerne koke et par minutter etter at den er ferdig spedd. Da tykner den og får en fin konsistens.


3. Tilsett krydder og ta kjelen vekk fra platen. Rør inn ett og ett egg om gangen og tilsett osten. Til slutt vender du forsiktig fisken inn i sausen. Den bør ikke gå for mye i stykker.



 Jeg hadde rester av 400 g ovnsbakt laksefilet med purre.



4. Hell blandingen i smurt ildfast form og dryss rikelig med brødrasp over.



5. Stek som angitt på nederste rille i ovnen. Sett formen på et stekovnsbrett.
6. Sett over potetene.
7. Lag råkost/salat og smak om det er passe sødme på den. Den bør smake litt søtt.


8. Smelt smør.
9. Så er det bare å glede seg til middag. Nam..


Er dere bare 3-4 til bords er det nok til enda en middag. Hva er vel bedre enn det?





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...