onsdag 3. juni 2015

POLARBRØD MED HAVREMEL


Polarbrød er noe alle i familien liker. Enkle å bake er de, òg, hvis du liker å kjevle bittelitt.

Stekeovn 225 grader i 8 minutter midt i ovnen

18 stk. 9-10 cm Ø

10 dl hvetemel + litt til utbaking
3 dl havremel
1 pk tørrgjær
1 ts salt
5 dl lunken væske (melk/vann)
2 ss lys sirup
---
50 g mykt smør eltes inn til slutt

1. Lag vanlig varmhevet deig og tilsett smøret i små porsjoner til slutt. Elt deigen kraftig. Hvis du synes den er noe klissete tilsetter du litt mer mel, men den skal bare så vidt slippe bollen. Skrap ned fra kantene, dekk den til og sett til heving til dobbel størrelse.
2. Hvelv deigen ned på bakebordet. Nå er det viktig at du ikke elter den for mye for da kan den bli seig og vanskelig å kjevle.
3. Del deigen i 3 og så hver del i 6 = 18. Er du nøye på det bruker du vekt. Jeg veide hvert polarbrød til 70-75 g.
4. Trill til boller og trykk dem litt flate som når du lager flatbrød, f.eks.


5. Kjevle polarbrødene 9-10 cm Ø. Legg gjerne et mål ved siden av så har du noe å gå ut ifra. (Jeg hadde en liten kaffeskål.) Det er enkelt og raskt å kjevle så små deiger.


5. Legg 6 polarbrød pr. stekebrett, på bakepapir, prikk med gaffel og sett til heving igjen til de er løse og godt hevet. Dekk dem til.




6. Stek ved 225 grader i 8 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist.


Nå har du mange deilige polarbrød. Fine som niste i barnehagen, på skolen og på jobb for hvem som helst. Selvfølgelig med godt pålegg på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...