mandag 1. juni 2015

RUNGSTEDKAKE


En deilig dansk kake som smaker nydelig av vanilje. Den kan spises som den er eller med en god klatt pisket krem og et par søte jordbær til, uhmmm... Fin som dessert etter en ikke altfor tung middag.

Stekeovn 200 grader i 25-30 minutter på nederste rille i ovnen

Springform (form med løs bunn) 22-23 cm Ø

2 egg
50 g fersk gjær, 1 pk
300 g hvetemel
2 ss sukker
200 g smør

Fyll:
100 g mykt smør, Bremykt
100 g sukker
1 ts vaniljesukker

eggpensling

1. Pisk eggene i en liten bolle og smuldre den ferske gjæren ned i dem. Har du ikke fersk gjær blander du tørrgjær med melet.
2. Smuldre smøret i mel og sukker med kjøkkenmaskin (eller med hendene om du vil).
3. Hell eggeblandingen oppi og rør dette til en jevn deig.


4. Kle kakeformen med bakepapir i bunnen og smør sidene. Del deigen i to, kjevle sirkelrunde leiver som passer i formen. Legg den ene oppi og trykk den 1 cm oppover langs kanten.
5. Rør smør, sukker og vaniljesukker lyst og luftig. Smør det utover leiven i formen.


6. Legg den andre leiven oppå og klem godt til rundt kanten.


7. La kaken stå å heve seg tildekket i 30-40 minutter på et lunt sted.
8. Pensle kaken med egg og stek som angitt. Legg gjerne et bakepapir oppå kaken etter 20 minutter hvis den skulle bli brunere enn ønskelig.


9. La kaken hvile i 5 minutter i formen før den forsiktig tas utav og over på kakerist.



10. Et lett melisdryss er fint på kaken. Den smaker nesten som fyrstekake... Fyllet er kjempegodt.










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...