mandag 31. august 2015

KYLLING OG RIS MED NØTTER OG TØRKET FRUKT



En lett og god sommermiddag med ris og en mix av diverse nøtter og tørket frukt. Her kjøpt ferdig blandet i en liten plastboks på reise i utlandet.

Til 2 personer

1 1/2 dl langkornet ris
3 dl vann
1/4 ts salt
1 1/2 dl nøtter og tørket frukt, f.eks.grovhakkede valnøtter, grovhakkede mandler, rosiner, grovhakkede tørkede aprikoser og solsikkekjerner.

1 løk/rødløk, grovhakket
300 g kylling i terninger
smør/olje
1/2 ts salt
noen omdreininger med pepperkverna
1 ts malt spisskummin
1/2 dl vann til å koke ut stekepannen med
litt soyasaus for å sette ekstra smak på sjyen
1 ts honning

feltsalat eller annet grønt

1. Kok opp lettsaltet vann til risen, ha i risen, legg på lokk, skru platen på laveste trinn og la stå til risen er ferdig, ca. 20 minutter.



2. Bland inn nøtter og tørket frukt.
3. Brun kyllingterningene på middels varme, tilsett løk og krydder og stek til løken er myk og kyllingen er gjennomstekt, kanskje 5-7 minutter. Rør i det mens det steker.
4. Legg maten opp på tallerkener og kok ut stekepannen med litt vann, soyasaus og honning. Dette blir god sjy/saus. Pynt gjerne med noe grønt. Fine farger på maten er alltid dekorativt og appetittvekkende;-)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...