mandag 24. august 2015

SVINEFILET MED APRIKOSRØMME OG TIMIANPOTETER


Dette er en deilig søndagsmiddag med en noe uvant, men spennende kald saus av rømme eller crème fraîche blandet med aprikossyltetøy. Lettvint, så slipper man å lage en varm saus til.

Når potetformen er satt i stekeovnen lager man resten av middagen, og så er alt ferdig på omtrent samme tid. Kan det bli bedre...

Stekeovn 175 grader minst 1 time + 5-10 minutter under grillelementet

Til 4 personer

1 svinefilet passe stor til 4 personer ca. 500 g
salt
nykvernet pepper
2 ss olje og 2 ss smør

1 broccoli
4 champignoner

4 ss rømme eller crème fraîche (gjerne mager type)
2 ss aprikossyltetøy

Timianpoteter i ildfast form
2 ss olje til å smøre formen med
4-6 store poteter i tynne skiver, 2-3 mm (trenger ikke skrelle nypoteter)
1 stor løk i kvarte ringer
4 ss klippet, fersk timian
3/4 dl kyllingkraft
3/4 dl hvitvin
1 hvitløkfedd, knust

1. Begynn med potetformen: Smør en ildfast form og legg poteter, løk og timian lagvis i to om- ganger.
2. Bland kraft, hvitvin og knust hvitløk og hell dette over. Ha rikelig med klippet timian på toppen.
3. Dekk formen med aluminiumsfolie og sett i stekeovnen. Må minst steke 1 time. Sjekk potetene etter hvert.
4. Når de er ferdige settes formen under grillelementet en kort stund, ta av aluminiumsfolien, så overflaten blir litt crispy og gylden.


5. Del champignonene i mindre biter og stek dem i 2 ss olje. Ha dem over i en kjele og hold dem varme.
6. Kok broccolibukettene til al dente, 3-4 minutter.
7. Tørk av svinefileten og rull den i en blanding av salt og nykvernet pepper.
8. Brun den i stekepannen rundt det hele, men den skal ikke stekes ferdig sånn. Når den har fått ønsket brunfarge skjæres den opp i 4-5 cm tykke skiver som får en kort stund i stekepannen igjen med snittflaten ned. Stek på begge sider, ta dem deretter ut av stekepannen og hold dem varme innpakket i aluminiumsfolie. Jeg foretrekker at svinekjøtt skal være akkurat gjennomstekt, men ikke tørt. Det er en god idé å dynke kjøttstykkene et par ganger med det flytende stekefettet som er i stekepannen. Da blir kjøttet noe saftigere.
9. Rør sammen rømme og aprikossyltetøy.
10. Legg maten opp på tallerkener og nyt et godt måltid:-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...