søndag 13. september 2015

BROCCOLISUPPE



Denne suppen trenger du ikke lang tid på å lage. Finn frem alle ingrediensene og sett i gang.
Med godt brød eller flatbrød til blir det en fin lunsj.

Til 4 personer

1 broccolihode, ca. 400 g i mindre biter
1 stor løk, grovhakket
3 hvitløkfedd, finhakket
6-7 dl grønnsakbuljong (vann +2 terninger)
1 ss tørket dill
1 ss sitronsaft
2 ss olivenolje
4 ss pinjekjerner eller solsikkekjerner
evt. salt
pepper
1/2 ts muskatnøtt
--
crème fraîche

godt brød eller flatbrød

1. Ha broccoli, løk og hvitløk i kjele med vann og buljongterninger. La dette koke på middels varme til broccolien er ganske mør, ca. 15 minutter.


2. Skru ned varmen og tilsett dill, sitronsaft, olje og halvparten av pinjekjernene. (Til opplysning kan nevnes at jeg bruker solsikkekjerner i oppskrifter der det står pinjekjerner. De er mye billigere og like gode.)


3. Mos dette med stavmixer til en jevn masse. Tilsett mer vann om nødvendig, men suppen må ikke
være for tynn. Smak til med pepper og muskat. Salt?


4. Resten av pinjekjernene ristes lett i panne uten fett.


5. Ved servering legger du 1 ss crème fraîche i hver suppetallerken og drysser de lett ristede pinjekjernene og litt dill over.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...