søndag 20. september 2015

FÅRIKÅL AV LAMMESKANKER I TRYKKOKER


Trykkoker er ikke ofte jeg bruker. Har liksom ikke helt fått teken på den. Litt skummelt også med dette voldsomme trykket i kjelen...Følger man bruksanvisningen er det derimot ingen heksekunst.

Ta gjerne en titt HER.

Fårikål skal som kjent koke en stund, gjerne 2 timer, men i en trykkoker er koketiden mye kortere, i dette tilfelle 40-45 minutter.

Dette måtte prøves. Snart er det også fårikålens dag, siste torsdag i september, så tidspunktet passer egentlig bra.

Da jeg hadde noen lammeskanker i fryseren, tenkte jeg de måtte gjøre seg ypperlig i en fårikålgryte. Det gjorde de.

Til 4 personer

ca. 2 kg lammeskanker (4 stk.)
2 kg hodekål i båter
2 ts salt
2 ts hel pepper
5 dl vann

poteter

1. Skjær kålen i båter, la litt av den tykke "stilken" være med på hver båt, så oppfører kålen seg finere under kokingen.


2. Tørk av kjøttet med papirhåndkle.
3. Jeg hadde som sagt lammeskanker og valgte å koke dem hele.


4. Hell vann i trykkokeren først, legg så kål og kjøtt lagvis med salt og pepper. Bruker du fårikålkjøtt blir det flere lag.


5. Sett lokket skikkelig på, sett platen på fullt og kok opp. Når det koker skrur du ned tempen et par hakk. Følg bruksanvisningen for koking under trykk, som følger med kjelen. Disse lammeskankene kokte i 45 minutter og da var de møre og fine og kålen var myk og smakfull. Sjyen er deilig saus. Å salte og pepre akkurat passe er ikke alltid like enkelt. Sett krydder på bordet.


6. Kok poteter mens kjøttet koker.


 7. Løsne kjøttet fra benet og legg litt av det på hver tallerken med kål, poteter og sjy. Nammm..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...